Groningen.png
Beste Prijsgarantie
 — 

Welkom bij Garde Hotels

Hotel Corps de Garde

Hotel Corps de Garde

Hotel Corps de Garde is gelegen in het centrum van Groningen. Het monumentale pand uit 1634 doet al sinds 1991 dienst als hotel en is in de zomer van 2021 volledig gerestaureerd en voorzien van een moderne uitstraling. Hotel Corps de Garde bestaat uit 19 kamers. In Brasserie Corps kunt u genieten van een heerlijk ontbijt en een vers bereide lunch. Na een middag Groningen ontdekken bent u welkom om in alle rust te genieten van een goed glas wijn. In het souterrain is een gedeelte van de oude stadsmuur intact gelaten en deze ruimte leent zich perfect voor vergaderingen, proeverijen of een gezellige borrel met vrienden en familie. We hopen u graag binnenkort te ontvangen om samen te genieten van tijd voor elkaar. Loop eens gezellig binnen en ervaar de warme gastvrijheid die Corps de Garde biedt om Groningen op haar mooist te beleven.
Bezoek website
Hotel Halbert

Hotel Halbert

Zodra je de Oude Boteringestraat in Groningen inloopt, ervaar je de rijke geschiedenis van de stad. Hier bewonder je de oudste en best bewaarde stukken van de historische stad. Deze straat vertelt verhalen uit het verleden. Zo ook het verhaal van Professor Tjalling Joostes Halbertsma. Het was deze professor Halbertsma die viel voor een karakteristiek pand waarvan de gevel is versierd met houten zwikken bloemmotieven. Een gevel die met elk seizoen mee kleurt waardoor de straat continu in beweging lijkt. Niet zo gek dus, dat Tjalling Halbertsma precies dit pand uitkoos om zijn familie te stichten. Hier zou hij met zijn avonturen een onuitwisbare indruk achterlaten die nog steeds voelbaar is.
Bezoek website
Restaurant Blumé

Restaurant Blumé

Het kloppende hart van ons hotel waar chefkok Henrice Dijks met seizoensinvloeden, eerlijke producten uit eigen tuin en smaakexplosies een unieke beleving creëert voor families en vriendengroepen. Hier komt alles samen. Verleden, heden en toekomst. Komt de diversiteit van de stad tot leven. Blumé is beleven. Een culinaire ervaring die menig Grunninger al omver heeft geblazen. Iets wat ook buiten de stadsmuren niet onopgemerkt is gebleven. Zie een stad die door de eeuwen heen is veranderd maar in essentie gelijk is gebleven. Waar je met een blos op je wangen geniet van cultuur, kunst en het samenzijn. Of dat nou met familie, collega’s of vrienden is. Dit is jouw ontmoetingsplek. Jouw inspiratie en ademruimte in het drukke bestaan. Net zoals Hotel Halbert is Blumé een ontmoetingsplek. Bieden inspiratie en ademruimte in ons drukke bestaan. Hier floreer je, kun je connecten en voel je de symbiose tussen het stadse en de natuur.
Bezoek website
Groninger Gidsenteam

Groninger Gidsenteam

Wilt u Groningen ontdekken met een stadsgids? Dat kan! De professionele stadsgidsen van het Groninger Gidsenteam bieden bezoekers de mogelijkheid om onder enthousiaste en deskundige begeleiding kennis te maken met de metropool van het noorden. Wij bieden daarbij verschillende mogelijkheden aan, zo kunt u te voet door de stad, maar evenals per fiets, bus of boot. Onze gidsen leiden u door pittoreske steegjes, langs bijzondere gebouwen en plaatsen die van betekenis waren voor de geschiedenis of van het hedendaagse bruisende leven schouwplaats zijn. Zo krijgt u een interessante en gevarieerde indruk van deze noordelijke stad met een rijke historie.
Bezoek website